top of page
UKK_19-10-04_126.jpg

TYÖRYHMÄ

Esittelyt

Tietoa: Bio
UKK_19-10-04_041.jpg

PETRI BÄCKSTRÖM

PETRI BÄCKSTRÖM tunnetaan itsensä täysillä peliin panevana näyttämötaiteilijana.
Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla opiskellut tenori vierailee Kansallisoopperan lisäksi säännöllisesti kaikilla merkittävillä oopperanäyttämöillä Suomessa. Oopperanäyttämöiden ja konserttilavojen lisäksi Bäckström on työskennellyt teatterissa ja vapaan kentän kokeellisissa produktioissa, päärooleista pieniin sivurooleihin. Hänen monipuolinen ohjelmistonsa yltää keskeisistä klassikkoteoksista tuoreimpiin nykymusiikkiteoksiin. Bäckström toimi Ooppera Skaalan taiteellisena johtajana vuosina 2010 - 2013 ja vuodesta 2014 alkaen The Fabulous Bäckström Brothersin toisena taiteellisena johtajana.

Tietoa: Bio

JOUNI BÄCKSTRÖM

JOUNI BÄCKSTRÖM on fyysiseen teatteriin perehtynyt oopperalaulaja ja musiikkidramaturgi. Hän opiskeli laulua Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa suoritti musiikin YAMK -tutkinnon 2018. Hän on täydentänyt koulutustaan näyttelijäntyön ja fyysisen komiikan opinnoilla École Philippe Gaulier -teatterikoulussa Ranskassa sekä Teatterikorkeakoulun avoimessa yliopistossa ja lukuisilla kansainvälisillä kursseilla. Tampereen Musiikkiakatemian sävellysluokalla hän opiskeli vuosina 2003 - 2010. Jouni Bäckström perusti vuonna 2014 veljensä kanssa The Fabulous Bäckström Brothers -musiikkiteatteriryhmän ja toimii sen toisena taiteellisena johtajana. Bäckström on vieraillut mm. Klaps ry:n ja Tanssiteatteri Auracon tuotannoissa sekä Tapiola Sinfoniettan ja Avantin solistina, laulajana Oulun oopperassa sekä näyttelijänä Suomen Kansallisteatterissa. Hän on säveltänyt ja ohjannut musiikkia mm. näytelmiin Valpurinyö (Suomen Kansallisteatteri) ja Woyzeck (Kokkolan kaupunginteatteri).

UKK_19-10-04_042.jpg
Tietoa: Bio
UKK_19-10-04_043.jpg

SAMPO HAAPANIEMI

SAMPO HAAPANIEMI on monipuolinen laulutaiteilija ja kameleonttimainen esiintyjä. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperaluokalta musiikin maisteriksi valmistunut baritoni on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo yli vuosikymmenen ajan esiintyä ympäri
maailmaa. Monipuolisen muusikkotaustansa takia Haapaniemi tarttuu vaivatta eri musiikkityyleihin ja yhdistää muita taiteenaloja projekteihinsa. Lavalla hän taipuu laulajasta akrobaatiksi ja muusikosta näyttelijäksi. Haapaniemi on toiminut solistina mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin, Ylioppilaskunnan Laulajien, Helsingin Kamarikuoron ja Kauppatieteen Ylioppilaskunnan laulajien kanssa.
Hän on toiminut aktiivisesti lastenkulttuurin parissa sekä toiminut äänenkouluttajana monissa pääkaupunkiseudun kuoroissa.

Tietoa: Bio
UKK_19-10-04_059.jpg

TUUKKA HAAPANIEMI

TUUKKA HAAPANIEMI toimii äänenkäyttäjänä laajalla alueella. Hän on kysytty laulaja ja spiikkeri radio- ja televisiotuotannoissa. Haapaniemi on koulutukseltaan musiikkikasvatuksen kandidaatti ja Club For Five -lauluyhtyeen perustajajäsen. Yhtyeineen hän on toiminut Kuoro Espoon taiteellisena johtajana 2012 ja esiintynyt mm. RSO:n, HKO:n, Tampere Filharmonian, Kuopion kaupunginorkesterin, Kaartin Puhallinorkesterin, Ilmavoimien Big Bandin ja HumppAvantin solistina. Club For Fiven kanssa Haapaniemi on tehnyt mittavaa yhteistyötä UMO:n ja lukemattomien kotimaisten
artistien kanssa. Yhtye on tehnyt kiertueita ja konsertoinut laajasti sekä koti- että ulkomaisilla areenoilla. Tuukka Haapaniemi on laulanut bassosolistina muun muassa
Helsingin kaupunginorkesterin, Radion Kamarikuoron, Ylioppilaskunnan Laulajien, Chorus Cathedralis Aboensisin ja Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeen kanssa. Vuonna 2018
Haapaniemi debytoi Helsingin kamarikuoron solistina Einojuhani Rautavaaran Vigilian levytyksessä ja konserteissa. Hän myös sovittaa ja säveltää lauluyhtyemusiikkia.
Haapaniemi oli vuoden 2019 Tampereen Sävel -festivaalin taiteellinen johtaja.

Tietoa: Bio

REETTA RISTIMÄKI

Ohjaus

REETTA RISTIMÄKI (ohjaaja) valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja oopperalaulajaksi. Hän on useissa tyylilajeissa viihtyvä laulaja ja näyttelijä, jonka uralle on kertynyt jo n. 50 ensi-iltaa säännöllisen konsertti- ja keikkatoiminnan lisäksi. Esiintymisen lisäksi hän ohjaa, käsikirjoittaa ja tuottaa musiikkiteatteriesityksiä ja oopperaa. Hänen taiteellinen tuotantotoimistonsa Greta Productions tekee usein historiaa ja yhteiskuntaa luotaavia musiikkiteatteriesityksiä ja lisäksi hän toimii uutta kotimaista oopperaa tuottavan Suomalaisen kamarioopperan taiteellisena johtajana. Hän oli perustamassa Ooppera Skaalaa ja johti opiskelutovereineen perustamaansa Musiikkiteatteri Kapsäkkiä 12 vuotta. Ristimäki on ollut useiden uusien kotimaisten musiikkiteatteriesitysten ja kamarioopperoiden ideoija ja alkuunpanija. Muusikkojen Liitto palkitsi hänet tunnustuspalkinnolla vuonna 2010.

7930fin.jpg
Tietoa: Bio
bottom of page